Project Gambia

Voor de Diaconie begon dit project op 11 januari 2022. De Diaconie ontving een verzoek van Koster Kees via de mail, waarin hij laat weten alle schaamte voorbij te zijn en op zoek is naar geld. Koster Kees zoekt geld! Het geld is bestemd voor de arme bevolking in het kustplaatsje Tanji in Gambia. Zijn Nederlandse vriendin Astrid woont daar en bekommert zich over de arme bevolking. Er worden ook spulletjes gevraagd voor de kinderen in Tanji. Binnen de Diaconie hebben we dit verzoek besproken en besloten Koster Kees hiermee te helpen. Er werd een werkgroepje samengesteld en een plan van aanpak gemaakt.

  

Na de presentatie aan de gemeente in de Grote kerk werden er schooltassen uitgedeeld. Aan de hand van een bijgevoegd verlanglijstje kon men de benodigdheden kopen en de tassen er mee vullen. Op 1e Paasdag werden de goed gevulde tassen mee naar de kerk genomen en werd er voor dit project gecollecteerd.

 

Veertig schooltassen moesten in bananendozen worden verpakt en naar Rossum(Overijssel) vervoerd. In een loods worden de goederen verzameld, om later in een zeecontainer naar Gambia te worden verscheept.

Eind juli kwamen de bananendozen met de rugtassen aan in Tanji. Astrid is meteen aan het uitpakken en sorteren geslagen en heeft de tassen uitgedeeld. De kinderen zijn er erg blij mee. Er was een jochie die er niet van slapen kon en ’s nachts wakker werd om naar zijn tas te gaan kijken.