Kerstconcert Grote Kerk Harlingen – donderdag 22 december, 20.00u

Promovocaal presenteert: NATA LUX; kerstconcerten 2022: ‘Licht dat terugkeert, licht opnieuw geboren’.

Donderdag 22 december, 20.00 uur, Harlingen, Grote kerk
Vrijdag 23 december, 20.00 uur, Dokkum, Grote kerk
Maandag 26 december, 11.00 uur, Wetsens, Sint Vitus kerk

Bijzondere oude en ook nieuwe kerstmuziek gezongen door het vocaal ensemble ‘Provocale’ o.l.v. Anne E. de Bruijn met op piano en orgel, als begeleider van het koor en solerend, Eeuwe Zijlstra (organist Grote kerk, Harlingen en de Martinikerk, Groningen).

Alle aspecten van het kerstverhaal worden op een bijzondere en kleurrijke wijze muzikaal belicht, vanuit diverse perspectieven.

In de alom bekende romantische compositie ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriel Fauré wordt de zegen van advent bezongen. In een daaropvolgend lied bezoekt de engel Gabriël Maria, die zo jong als zij was een bijzonder kind droeg.
En zo wordt muzikaal het verhaal van licht en liefde vervolgd met ‘Love came down’ van de veelgeprezen componist John Rutter. Nieuw en bijzonder zijn de daarop volgende composities ‘Op adelaarsvleugels’ en ‘Tel met me mee de uren’ van Anne de Bruijn: ‘dat wij gedragen mogen worden in licht en liefde, geen moment verloren laten gaan en geen haar onzinnig wordt gekrenkt.’ Maria als moeder van Jezus komt terug in het prachtige Russische ‘Bogoroditse Devo’ van Sergej Rachmaninoff. Met ‘Sure on this shining light’ van Lauditsen komt het licht weer terug, waarna het concert na een uur uitbundig besloten zal worden met kerstmuziek voor iedereen in: ‘Angels Carol’ (Rutter) en ‘The Bell Carol’ (Ledger). De locaties, de beide prachtige grote kerken, in Harlingen en Dokkum, zullen aan deze Kerstbeleving een extra bijdrage leveren.

Al met al een avond muzikaal genieten tijdens deze onvergetelijke en licht brengende Kerstbeleving voor jong en oud, in deze donkere wereldtijd, in de dagen voor Kerst.

Toegang gratis (collecte bij de uitgang).

Op Tweede kerstdag, 26 december, om 11.00 uur organiseert Promovocaal dit kerstconcert in een aangepaste versie (met samenzang!) als uniek koffiekerstconcert in de Sint Vitus kerk in Wetsens! Gezeten aan een kaarsverlichte kersttafel met een kan koffie/thee en een kersttraktatie luisteren naar een intiem, knus en sfeervol kerstconcert!

Slechts beperkt plaats! VOL=VOL

Inlichtingen/informatie:
Stichting Promovocaal Concerten – Jaerlawei 13 – 9122 CT Wetsens
06-54796389 of 06-24257367
Email: mailpromovocaal@gmail.com 
Website: www.promovocaal.nl