Kerk in Actie – februari

Zondag 02 februari: Goed boeren in een lastig klimaat in Oeganda

In het noorden van Oeganda is het niet makkelijk om voedsel te verbouwen. De regen valt steeds grilliger door de wereldwijde klimaatverandering. Soms is er droogte, soms staan de velden onder water. Samen met de Kerk van Oeganda steunt Kerk in Actie boerengezinnen in hun strijd om het dagelijks bestaan.

Zondag 16 februari: Duurzame landbouw in Noord-Kameroen

Graag vertellen we u wat meer over het werk van de Lutherse Broederkerk in het droge noorden van Kameroen, dat onze gemeente op dit moment steunt via Kerk in Actie. Deze kerk ondersteunt haar gemeenteleden met duurzame landbouw.

Zondag 23 februari: hulp en perspectief voor mensen zonder papieren

Volgens schattingen leven er in Nederland enkele tienduizenden migranten zonder verblijfsvergunning. Zij hebben nauwelijks rechten en leven vaak onder moeilijke omstandigheden. Bovendien is er altijd de angst om opgepakt en uitgezet te worden. Mensen zonder papieren mogen niet werken en hebben geen recht op sociale voorzieningen.

Meer hierover leest in het kerkblad ‘Getijdenstroom’ van februari.