Gistermiddag, zondagmiddag 12 januari 2020, was de afscheidsdienst van dominee Bertus Nijendijk (ds. L.W. Nijendijk).

In deze dienst ging hij zelf voor, met medewerking van de volgende koren:
Chr. Mannenkoor “Con Amore”, de Cantorij van de Grote Kerk o.l.v. Trudy Baard-van ’t Zand en het Chr. Gemengd koor o.l.v. Netty van der Brug-Tange met aan de vleugel Kiki van der Togt. Het Hinsz orgel werd bespeeld door Eeuwe Zijlstra.

Dominee ds. Teunard van der Linden had op het einde van de dienst een taak, en wel kerkordelijk ds. Nijendijk zijn emiritaat “in te laten gaan”.

Van de kindernevendienst ontving dominee Bertus Nijendijk een mooie witte schaal met de handafdrukken van de kinderen erop en een kaart met hun namen. In de schaal staat een groet: ‘Dág, dominee’ want zo mochten ze hem blijven begroeten, als ze hem tegen zouden komen in de stad.
Van het convent van pastores ontving hij een mooie aktetas met boeken er in en van de kerkelijke gemeente een waardebon om een mooie stoel te kunnen kopen.

Na de dienst was er tijd voor de sprekers. Dit waren:
ds. T.G. van der Linden
dhr. H. Bloemhof
ds. C. Glashouwer
mevr. J. Twijnstra
mevr. J. Keulen

De gehele dienst is opgenomen door koster Kees Nieuwenhuis en dit werd zondag 12 januari tussen 17:00 en 19:00 uur uitgezonden door Omroep RSH.

Heeft u de afscheidsdienst gemist? Of wilt u de dienst graag nog eens terug luisteren?
Dat kan. Hier onder kunt u op play (driehoekje) klikken en de dienst terug beluisteren.